Myskikurpitsan aika

Meillä on jo suunniteltu pyhäinpäivän ruokia, tiedossa on riistaa (hirveä) ja lisukkeeksi paahdettua myskikurpitsaa. Testailinkin tänään ohjetta uusimmasta Dekosta, hyvää tuli. Nyt meillä leijaileekin ihana myskikurpitsan ja timjamin tuoksu. Jälkiruoka ideoita otetaan vastaan. :) Joko teillä on pyhäinpäivän menut selvillä?   




Paahdettu myskikurpitsa timjamilla

1 myskikurpitsa
2 valkosipulinkynttä
4 rkl rypsiöljyä
muutama ripus suolaa
kourallinen tuoretta timjamia

- kuumenna uuni 200 asteeseen
- halkaise kurpitsa pitkittäissuunnassa neljään osaan
- asettele lohkot leivinpaperille uunipellille leikkuupuoli ylöspäin
- murskaa valkosipulinkynnet ja levitä murska kurpitsoiden päälle
- ripottele päälle öljyä ja suolaa
- silppua päälle timjamia
- paahda kurpitsoja uunissa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kuori irtoaa helposti

Kurpitsansiemeniä ei tarvitse kaapia pois, nyt ne jostakin syystä poistin, mutta seuraavalla kerralla jätän ne kaapimatta.




Tiesitkö, että korppi on todellisuudessa imagoaan iloisempi siipiveikko? Ne ovat älykkäitä ja leikkisiä, ja ne osaavat käyttää erilaisia esineitä työkaluina. Korpit ovat myös uskollisia, parin löydettyään korppi on saman kumppanin kanssa koko elämän. Tämän kaiken luin Teemu Järven Instagram-tililtä, hän on tehnyt kuvissa olevan kortinkin. Itse en tiennyt ainakaan tuota kumppani asiaa.

Kuullaan taas!

-Outi-


14 kommenttia

  1. Mui! Tuo on niin hyvää! Tuo on meillä arkiruokaa, pilkon lohkoiksi ja laitan uuniin kalapuikkojen kanssa. Herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, ja taipuu moneen, sopii myös juustojen kanssa. :) Kiitos paljon, kiva jos kuvistakin välittyy herkullisuus. :D Nähdään taa! <3

      Poista
  2. Herkullisen näköistä :-) Korpit ovat upeita lintuja ja älykkäitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Linnut on kyllä mielenkiintoisia. Kiva kun piipahdit. <3

      Poista
  3. Eipä ole vielä selvillä mutta kiitos vinkistä, en olekaan noita kokeillut ja juuri ostin eilen tuota myskikurpitsaakin. Korppi on komee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, myskikurpitsa on ihanan makuinen ja kaunis kuin mikä! Eikö olekin komea korppi ja kun katsoo tarkasti, niin tuolla vatsassa on mielenkiintoinen yksityiskohta. :) Kiva kun piipahdit. <3

      Poista
  4. Herkulliselta näyttää.. nyt laitoin mietintä myssyn päähän. Olenkohan koskaan maistanut myskikurpitsaa? En varmaan.. taidanpa lisätä sen ostoslistalleni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää ihmeessä listalle, todella hieno maku, njams! :) Iloa viikkoon! <3

      Poista
  5. Myskikurpitsa on mun suosikki...muuntuu moneen.
    jos sanon, että.öööö......mikä pyhäinpäivä????...taas ihan pihalla kaikesta kun on ollut sata muuta hommaa suurennuslasin alla ;) Itseasiassa juuri tuossa sateessa kotiin fillaroidessa aloin vasta miettimään asiaa tarkemmin, kun sen tajusin ;D
    Kyllä mä jotain keksin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosikki täälläkin, niin hyvää ja on tosiaan monipuolinen. Vielä on aikaa suunnitella, meillä oltiin kerrankin ajoissa. Varmasti keksit jotain hyvää! Hyvää viikonloppua! <3

      Poista
  6. Kuulostaa ja näyttää kyllä todella herkulliselta. Myskikurpitsa oli ihan vieras herkku, mutta hirvenliha sitäkin tutumpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, myskikurpitsa on tosi hyvää. :) Kiva kun kävit! <3

      Poista
  7. Voih, mun on niin pitänyt tehdä myskikurpitsakeittoa jo monta viikkoa!!!
    Jos nyt saisin kipinän tästä herkulliselta postauksestasi!!
    Ihanat kuvat!! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Keittoa en olekaan siitä tehnyt, se on varmasti hyvää. Kiva kun piipahdit! <3

      Poista