Kaurakeksit ilman valkoista sokeria

Tämä taitaa olla jo kolmas ohje kaurakekseistä blogiini, suosion syy on siinä, että keksit valmistuvat nopeasti ja niistä on helppo varioida erilaisia versioita. Tässä on linkit suklaisiin ja banaanilla maustettuihin kaurakekseihin. Tällä kertaa makeutin keksit vaahterasiirapilla ja maustoin aito vaniljajauheella. Makoisaa maanantaita!

-Outi-


Helpot kaurakeksit

(sokeriton, gluteeniton)

125 g voita tai margariinia
0,5 dl vaahterasiirappia
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2,5 dl gluteenitonta kaurahiutaletta
1 tl aito vaniljajauhetta
1/3 tl leivinjauhetta

- sulata rasva ja sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja kananmuna
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen
- annostele taikinaa leivinpaperille sopivan kokoisia nokareita
- taikinasta tulee noin 20 kpl keksejä
- paista noin 15 minuuttia 175 asteessa
- jäähdytä ja nauti

Vinkki! Ohjeesta saa helposti myös maidottoman vaihtamalla rasvan kookosöljyksi.

Löydät Lumikallio blogin myös Facebookista.

5 kommenttia

  1. Näppärän oloinen perusresepti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä helppo ja helposti muokattavissa. Mukavaa uutta viikkoa! <3

      Poista
  2. Hih, ihme kyllä, jos et oo jo ehtinyt pöyräyttää jotain leivonnaista. :D Pitääpä kurkkia sun keksiohjeita blogista. Ihanaa viikkoa myös sinne.<3

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvältä! Tulipa ohje hyvään aikaan, kun olen miettinyt leivonnaista, jossa sokerin voisi korvata jollain muulla. Vaahterasiirappi sopii varmaan hyvin kekseihin. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaahterasiirappi on hyvä korvike ja aito vaniljajauheesta saa myös hyvin makua. Kannattaa testailla. Kivaa keskiviikkoa. <3

      Poista