Mietteitä pohjalaiskorttelista asuntomessuilla 2016

Nimitys pohjalaiskortteli toi mieleen lapsuudenkotini, joka on isäni kotitalo, Pohjalaistalo. Se toi mieleeni suloiset vintinraput, mitä kipusin jännityksen sekaisin tuntein, mielestäni maailman mielenkiintoisimpaan paikkaan. Se toi mieleeni vintillä narisevat lankut lattioissa ja harmaantuneet hirret seinissä. Se toi mieleeni kivijalan, joka oli paikoin korkeampi kuin minä itse. Se toi mieleeni harmaantuneet ulkorakennukset, tallit, pihasaunan ja pelottavan puuceen. Se toi mieleeni kielletyt ovet, joista salaa kuljin vanhaan navettaan kuvittelemaan minkälaista siellä oli ollut ennen. Se toi mieleeni ennen kaikkea ne hetket, kun lauantai-iltaisin lämmitimme pihasaunaa ja kannoimme pesuvettä joesta. Saunan jälkeen me lapset nautimme hartaasti kylmää jaffaa lasipulloista, ne oli juhlavia hetkiä siihen aikaan.

Muistelu tuo mieleeni lähinnä nyt sen, että kuinka vanha olenkaan, :D ja miten kauas olemme tulleet tuosta ajasta. Kiinnostaisi myös tietää mitä sana pohjalaiskortteli tuo mieleen talotehtaille?

Pohjalaiskortteli asuntomessuilla 2016, siellä on toinen toistaan ihanempia ja persoonallisempia koteja. On industrial meininkiä, salmiakkiruutua ja kristallin kimallusta. Ihastelin siellä sitä persoonallisuutta millä näitä koteja on sisustettu, kaikissa kodeissa on paljon kaunista. Olin kuitenkin vähän hämmentynyt kaikesta. Tuli tunne, että mitä oikeasti mietin tästä korttelista? Riittääkö tunnelmaa tuomaan vanha kaappi, joka on naulattu mdf-levyyn tai korea ulkokuori. Voi kunpa olisi astuttu askel tai kaksi taaksepäin. Luulen, että joku ratkaisu olisi löytynyt veden kannon ja mdf-levyjen välimaastosta. Vai asettiko nimitys pohjalaiskortteli liian suuret odotukset meille pohjalaisille? Mielenkiintoista pohdintaa aiheesta voit lukea Siskonpaneelisoppaa-blogista.

Asuntomessupostauksia on tullut nyt niin tiiviiseen tahtiin, että itseänikin aivan hengästyttää. Tämä postaus on tästä aiheesta, ainakin näillä näkymin, viimeinen. Toivotan onnea kaikkiin uusiin koteihin Pruukinrantaan. Yhdestä asiasta olen aivan varma, kun syksy tulee ja valot syttyvät, ohi pyöräillessä ihailen teidän kaikkien koteja, sieltä vähän kauempaa.

Seinäjoen asuntomessujen oheiskohteesta Wigrenin pohjalaistalosta  pääset lukemaan linkistä.Muistathan, että voit helposti seurata Lumikallioa tykkäämällä blogista Facebookissa.


6 kommenttia

 1. Loistava kirjoitus ja kiitos blogini mainitsemisesta!

  VastaaPoista
 2. Pohjalaiskortteli kuulostaa todella haastavalta...
  Olisi niin mielenkiintoista päästä messuille, mutta onneksi te ihanat postaatte näitä tunnelmia blogeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kortteli se on. :) Me pohjalaiset, joilla on tunneside vanhoihin pohjalaistaloihin, suhtaudumme siihen varmasti ihan eri tavalla kuin muualta tulevat. Kiitos kun luet. <3

   Poista
 3. Heippa! Kiitos kivasta postauksesta, ja mielipiteistäsi! Tässä kirjoittelee yksi pohjalaiskortteliin messujen jälkeen muuttava. Itselleni tulee juurikin samanlaisia ajatuksia mieleen vanhasta pohjalaistalosta kuin sinullekin 😊 Noiden ajatuksiesi lisäksi yksi ainakin yhtä suuri juttu vanhalle pohjalaistalolle on sen sijainti. Pellon laidalla sellaisessa paikassa, jossa pihassa ollessa ei näe kymmeneen naapuriin. Olettaisin, että juuri tämän asian takia oikeasti vanhaa pohjalaistaloa ei voitu tuoda alueelle alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta. Uskon, että sellainen ihminen, joka haluaa asua oikeassa pohjalaistalossa tai ainakin mahdollisimman lähelle sellaista tehdyssä, ei halua taloaan Pruukinrantaan vaan johonkin ihan muualle 😊 Todella harmillista teille, jotka toivoitte pohjalaiskorttelilta enemmän, mutta koska edes yhtä perhettä ei löytynyt oikean pohjalaistalon asukkaiksi Pruukinrantaan, niin onhan tämä nykyinen tilanne parempi, kuin ei mitään.. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiva kun löysit tänne. :) On varmasti erittäin mielenkiintoinen projekti rakentaa kotia asuntomessuille ja raskaskin. Vanha pohjalaistalo alueelle olisi ollut kyllä mahtava saada. Ihan samaa tunnelmaa tuskin olisi siellä saatu aikaan kuin pellon laidalla, mutta uskon, että aika lähelle olisi päästy. Harmillisesti Wigrenin talo jää varmasti monelta messuvieraalta näkemättä. Onnea uuteen kotiin, on varmasti ihanaa asettua sinne kaiken messuhälinän jälkeen. Kiitos kommentista. <3

   Poista