Tiinan ihastuttava koti

Tie kiemurtelee peltojen keskellä, jossa juuri palanneet joutsenet oikovat siipiään. Ajelemme kohti pohjalaistaloa, jonka blogiystäväni Tiina (Siskonpaneelisoppaa blogista) on perheineen ostanut ja remontoi sitä kodiksi. Talolla on mielenkiintoista historiaa, siellä on toiminut leipomo ja myöhemmin myös pieni limsatehdas. Talo on rakennettu noin vuonna 1920 kierrätyshirsistä. 

Kotia remontoidaan itse hiljalleen, osa huoneista onkin vielä tekeillä. Tämä koti on täynnä ihastuttavaa vanhaa tunnelmaa sekä kauniita yksityiskohtia, ja siellä näkyy myös itse tekemisen taito, arvostan sitä taitoa kovasti. Suhtaudun hyvin tunteellisesti vanhoihin taloihin, olen itsekin sellaisessa lapsuuteni viettänyt. Vanhoissa taloissa on vain sellaista hienoa tunnelmaa, mitä uusiin ei valitettavasti saa millään syntymään. Kertoohan ne vanhojen talojen seinät ja ovet ihan omaa tarinaansa.

SObloggaajien puheensorina ja nauru täyttikin pian talon, skumppaa ja herkkuja unohtamatta. Juttelimme vähän SOblogien suunnitelmista ja kaikesta muustakin mahdollisesta. Menossa oli mukana myös perheen berninpaimenkoira Villa ja maatiaskissa Mekkala. :)

Keittiössä on kaunis vanha puuhella, hauska yksityiskohta on myös tuo vanhasta ikkunasta tehty kaapinovi. Ruokailutilan seinä on tapetoitu vanhoilla talosta löytyneillä sanomalehdillä. Ruokapöydän ympärillä olevat tuolit ovat hauskasti erilaisia ja erivärisiä. Pöydän päällä olevat lamput on tehty itse, tästä Tiinan postauksesta ne näkyvät paremmin.


Olohuoneessa on löytynyt hienosti sopusointu uuden ja vanhan kesken. Kattovalaisimet on tehty tässäkin huoneessa itse, talosta löytyineistä lasikuvuista.


Näkymää keittiöstä olohuoneen läpi ruokailutilaan. Pidän tuosta ratkaisusta, että alkuperäiset pienet oviaukot on tehty isommiksi ja näin saatu valoisuutta sekä avaruuden tuntua tiloihin.


Kauniita yksityiskohtia keittiöstä ja vessasta. Jaksan ihastella näitä itse tehtyjä valaisinideoita, ihan huikeita.


Makuuhuoneessa herkkä kukkatapetti yhdistyy kauniisti  hirsiseiniin ja muihin vähän raffimpiin yksityiskohtiin. Mikäli sinua kiinnostaa vanhojen hirsiseinien järkevä käsittely, lue Tiinan tämä postaus, missä kerrotaan vanhojen hirsiseinien käsittelystä itse tehdyllä munatemperalla ja öljyvahalla.


Villa ei nyt vaan jätä ketään kylmäksi. <3


Kiitos Tiina ja muut mukana olleet tästä ihasta illasta! <3

8 kommenttia

 1. Kiva kirjoitus!😍 Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa! 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika. <3 Niin meillä oli, naurattikin vähän... ;D

   Poista
 2. Kaunis ja kodikas koti! Tykkään siitä, että on osattu vaalia maltilla vanhaa ja silti talossa on uuttakin. Toiset osaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aivan ihana koti, vanhaa tunnelmaa moderneilla mukavuuksilla. <3 Toisilla on tosiaan taitoa tehdä. :)

   Poista
 3. Ihana postaus tosi kaunnista ja kodikkaasta blogiystäväsi kodista! Valkoinen paneli, vanhasta ikkunanpokasta tehty kaapin ovi, kukkatapetti, pönttöuuni ja monet kivat yksitysikohdat viehättivät minua tässä kodissa ♥ Blogitreffit on kivoja. Teillä on varmasti ollut mukava tapaaminen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse, on tosi mukava treffata välillä livenäkin blogiystäviä ja vaihtaa kuulumisia. :) Tiinan koti on kyllä ihana kaikkine yksityiskohtineen. Hyvää viikonloppua! <3

   Poista