Terveellisempi suklaakeksi


Uusi viikko ja viikonlopun jälkeinen ähky olotila, onko tuttua? Itselläni ainakin on, makeaa kuitenkin tekee mieli viikollakin, niinpä on pakko miettiä vaihtoehtoja perusleivonnaisille. Tein terveellisempiä suklaakeksejä raakakaakaojauheesta ja gluteenittomista kaurahiutaleista, makeutukseen käytin koivusokeria ja rasvaksi laitoin kookosöljyä. Herkku voi joskus olla myös terveellinen, vaikka välillä tuntuu, että nuo kaksi sanaa eivät voi kuulua samaan lauseeseen.

Kaura-Suklaakeksit

(gluteeniton)

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (luomu)
1 dl koivusokeria
1,5 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl aito vaniljajauhetta (luomu)
1 muna (luomu)
2 rkl sulaa kookosöljyä

- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää joukkoon muna ja sekoita
- sulata kookosöljy ja sekoita lopuksi taikinaan
- laita uunipellille (leivinpaperin päälle) reilu teelusikallinen takinaa ja muotoile pyöreäksi
- paista 175 asteessa noin 10 min.
- anna jäähtyä ja nauti
- taikinasta tulee valmiita keksejä noin 15 kpl




Ei kommentteja