Mitä kuuluu takapihalle?

Meidän takapihan penkkiprojekti edistyy, olisikohan se valmis ennen lumen tuloa. :D Tässä postauksessa vinkkasinkin alkavasta projektista. Ainakin istutukset on nyt tehty ja näyttää siltä, että kaikki ovat alkaneet juurtumaan. Laitan teille tänne muutamia kuvia penkistä, vaikka nuo istutukset ei niin kovin kauniita olekkaan tässä vaiheessa. Yksi iso mänty kaadettiin alta pois ja kanto jäi tontin rajalle "koristeeksi". Mieluiten olisin halunnut sen kokonaan pois, mutta se ei nyt onnistunut, niin laitoin siihen päälle callunoita sinkkivadissa. Joku lyhtykin siinä voisi olla ihan hauskan näköinen. Tuo puutarhan ja metsän raja on samalla meidän tontin raja ja halusin sen kevyesti aidata kivillä. Liian korkeaa kiviaitaa en siihen halunnut, se olisi liian raskas ja työkin olisi aikamoinen.

Tuosta kannon oikealta puolelta on kulku metsään ja siihen, tuijan ja kuunliljojen väliin, on tarkoitus laittaa luonnonkivilaattaa helpottamaan kulkua. Ylimmässä kuvassa vasemmalla näkyvä kallio on joskus kaivettu esiin metsänpohjan alta. Tuohon tuijien kohtaan ei ole tarkoitus istuttaa mitään muuta monivuotista. Ajattelin, että se on kivan selkeä noin, keväällä siihen voisi laittaa jotain kukkivaa tai sitten erilaiset heinämäiset kasvit kiinnostavat myös.
Suunnittelin ensin kuunliljojen kohtaan jotain korkeaa perannaa, mutta päädyinkin sitten jakamaan etupihalta kuunliljaa. Niiden edessä oleva "lamaantunut" kukka on äidiltäni saamaa Iiristä, jossa on sinivioletti kukka, toivon mukaan se keväällä sieltä nousee. Sen vieressä on lila kukkainen pihasyreeni ja toisella puolella syreeniä on lyhtykukkaa ja punatähkää. Penkki kaartuu meidän pihavajaan, jonka eteen olen laittanut penkin leveydeltä kiviä, vielä pitäisi hakea vähän lisää. Tuosta vajan reunalta on kulku vajan viereen, siihenkin pitäisi laittaa vielä muutama luonnonkivilaatta.

Mullan ja kivien alle käytin suojakangasta, jospa se ehkäisisi rikkaruohojen kasvua. Keväällä sitten näkee miten perannat lähtevät ja miltä kokonaisuus näyttää. Pitääkö kovasti vaihdella kasvien paikkoja tai hakea vielä lisää kiviä..tällä hetkellä tuntuu, että yhtäkään kiveä en enää puutarhaan kanna. Katsotaan mitä mieltä olen asiasta talven jälkeen. :) Mitä teidän syyspihoille kuuluu?

Blogissani meneillään olevaan arvontaan ehtii osallistumaan vielä tämän viikonlopun ajan.

-Outi-
Kukkailottelua/Mansikkatilan mailla-blogissa


11 kommenttia

 1. Ihana takapiha! Tykkään juuri tuollaisista pihoista, joista alkaa luonnonvarainen metsä :)Pakko vielä tähän samaan hengenvetoon todeta, että upeita kuvia nuo edellisessä postauksessa olevat sumuisen metsän kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo tuo metsä on ihan paras, sumuinen metsä on kyllä aika upea aamuisin. Kivaa viikonloppua! <3

   Poista
 2. Kunnon projekti. Kukkapenkin teko on kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja istutusten suunnittelukin on kivaa, ihan jännityksellä odotan miltä penkki näyttää talven jäljiltä. Kivaa viikonloppua! <3

   Poista
 3. Ihana sinkkivati-istutus. <3 Muutenkin kyllä näyttää oikein kivalta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nuo sinkkivadit ovat jotenkin sympaattisia, maalaistunnelmaa tuovat. Kivaa viikonloppua! <3

   Poista
 4. Toivotaan niin. :) Kiitos ja hyvää alkavaa uutta viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
 5. Olet ollut todella ahkera! Hyvältä näyttää jo nyt, ja kunhan kasvit lähtevät kunnon kasvuun, niin vielä paremmalta.:) Mun tekis mieli istuttaa tuijia tajapihalle, niin olisi vihreää talvellakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä väsymystä on noiden kivien kanssa..aina vain puuttuu, vaikka kuinka niitä kantaa.. Jännittää miten kaikki lähtee kasvuun, keväällä sormet syhyää päästä puutarhaan. :) Meillä on paljon havuja, pidän juuri siitä, että talvellakin on vihreää. Kivaa uutta viikkoa! <3

   Poista
 6. Kauniilta näyttää ja ison työn olette tehneet! Sinulla onkin nyt sitten jännä kevät edessäsi ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, juu keväällä sitten näkee tuliko hitti vai huti. :D Kivaa uutta viikkoa! <3

   Poista