Pelkistettyä


Kevään tullen tekee mieli siivota kodista kaikki ylimääräinen pois. Olen luontaisesti jonkin sortin "konmarittaja", meille ei sen vuoksi kovin paljoa ylimääräistä tavaraa kerry. KonMari- metodista en ole niin innostunut, tai en ole ainakaan innostunut lukemaan kyseistä kirjaa. Tuntuu oudolta, että järjestelisin sukkani jonkin metodin mukaan. Ostokäyttäytymiseni on myös muuttunut yhä harkitsevammaksi, kirppareiltakaan ei tartu kovin usein enää mukaan mitään. 

Pidän siitä, että ympärillä on tilaa, ja vaikka pidän välillä runsaistakin yksityiskohdista, niin sisustuksen yleisilme on meillä pelkistetty. Etniset yksityiskohdat kiinnostavat, mutta kyllästyn niihin aika nopeasti. Luonnehdin sisustustyyliäni sanoilla pelkistetty, rento ja modernin boheemi. Myös luonnonläheisyys näkyy meidän kodin sisustustyylissä.

Googletin sanat pelkistetty sisustus, kaikki kuvat joita google tarjosi oli hyvin vaaleista tai mustavalkoisista kodeista. Pelkistettyyn sisustustyyliin kuuluu mielestäni muitakin värejä kuin valkoista ja mustaa, värikäskin koti voi olla pelkistetty.  Itselleni pelkistetty sisutustyyli tarkoittaa väljyyttä, harkittuja yksityiskohtia ja harkittuja värejä. Mitä teillä tulee mieleen pelkistetystä tyylistä?

-Outi-Lumikallio Instagramisssa @lumikallio_outi

4 kommenttia

 1. Meillä on muuten samanlaista, mutta ei ole edes viherkasveja. Pääsiäisenä väsyin, kun oli liikaa tavaraa: lomavieraiden laukkuja ja vaatteita ja lasten leluja ympäriinsä. Nyt sielu lepää, kun on tyhjää ja avaraa.
  Olen juuri lukenut Marie Kondon kirjan KonMari. Se ei ole liian tiukka, kuten luulin ennen lukemista. KonMarin mukaan kaikki tavarat, jotka tuottavat iloa, saavat jäädä ja niitä pitää pitää myös esillä ja iloita niistä. Kun tavara ei enää tuota iloa, se hyvästellään ja poistetaan. Koti on siis täynnä vain iloa tuottavia asioita ja nehän vaihtelevat ihmisestä ja ajasta riippuen. Kirja kannattaa lukea, ettei luule etukäteen väärin, kuten minäkin tein. Olen kyllä elänyt noin ilman kirjaakin. Yhtään ikävää muistoa tai tunnetta tuottavaa asiaa ei meiltä löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että avaruus ja tyhjä tila antaa enemmän tilaa omille ajatuksille. Ajattelen myös niin, että en määräänsä enempää tarvitse mitään kippoja ja kuppeja, tarpeelliset käyttötavarat ja tietyt esineet joilla on tunnearvo säilyvät, heräteostokset menevät yleensä nopeasti kiertoon, harvoin niitä enää tulee ostettuakaan.

   Tuo kirja voisi tosiaan yllättää positiivisesti, pitäisi ehkä kuitenkin jossakin vaiheessa lukea. :) Mukavaa kun piipahdit ja kommentoit. <3

   Poista
 2. Hei, mikä tuo ihanuus eli olohuoneen nojatuoli on? Mistä noita saa? Ja kangaskin on aivan syötävän upea!!
  Kyseleepi Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Riitta, tuo tuoli on Sotkasta. On oikein näppärä, eikä ollut hinnallakaan pilattu. :) Mukavaa uutta viikkoa! <3

   Poista