Mutakakku
(gluteeniton)
100 g sulatettua voita
150 g tummaa suklaata
(Brunbergin tumma suklaa)
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
- sulata voi ja lisää suklaa paloiteltuna joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sekoita rasva-suklaaseos munavaahtoon
- sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi
- laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat
- kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa, noin 30 min.
- koristele jäähtynyt kakku tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä
(kakku kohoaa uunissa korkeaksi ja laskee sitten pois ottaessa, kuuluu kakun ominaisuuteen)
Näyttää herkulliselle,kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKiitos Esther ja oleppa hyvä. :) Kannattaa testailla, helppo tehdä. Kiva kun kävit. <3
PoistaNam ja miten kauniin näköinen kakku ja kuvat! <3 Maistuisi kyllä mullekin. .) Ihanaa viikonloppua Outi <3
VastaaPoistaKiitos Tiia, tänne vain kahvittelemaan. :D Samoin sinne, kiva kun piipahdit. <3
PoistaNjamnajm, hyvää on. Maistoin jo vähän aamullakin, hups. :D Kivaa kun kävit. <3
VastaaPoistaOlen kerran leiponut mutakakkua ja siitä ei tullut yhtään mitää! :D Ehkä olisi aika kokeilla uudestaan, vaikka tällä sun ohjeella :))
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, tämä on helppo tehdä ja ehdottomasti paras ohje mitä olen testannut. :) Kiva kun piipahdit. <3
PoistaNamskis <3
VastaaPoistaNams tosiaan, pian on kakku syöty. Kiva kun käväisit. <3
PoistaAu tosiaan tätäkin voi tehdä maidottomana ja gluteenittomana. Näyttää hyvälle!
VastaaPoistaJuu niin voi ja tämä on tosi hyvää, ainakin omaan makuun. :) Kiva kun kävit. <3
PoistaPitää vielä lisätä, että tämä ohje ei ole maidoton, kun siinä on käytetty voita. En ole testannut öljyllä, en osaa sanoa miten toimisi sillä. :)
PoistaOjj!
VastaaPoistaMutakakku on <3. Kiitos kommentista. :)
Poista