Britaleivoksia ja Mansikka-Tuorejuustomoussea

Täällä on valmisteltu juhannuksen jälkiruokia. Mansikkaista on kovin, niin kuin kesällä pitääkin. :) Britaleivosten ohje on jostakin aikoinaan eksynyt ohjekirjaani ja sitä tuleekin tehtyä silloin tällöin. Se on helppo koristella tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Tein myös tuorejuustomoussea tuoreista mansikoista, se sopii hyvin britaleivoksille lisukkeeksi tai jälkiruoaksi ihan sellaisenaan. Aurinko paistaa ja sauna lämpiää, nautin. Makoisaa juhannusta kaikille!


Britaleivokset

Pohja:

150 g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Marenki:

4 valkuaista
2 dl sokeria

- vaahdota pehmeä voi ja sokeri
- lisää keltuaiset hyvin vatkaten
- sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos ja maito vuorotellen taikinaan
- levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle
- vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- lisää joukkoon sokeri jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää
- levitä marenkiseos taikinan päälle
- paista 175 asteessa noin 30 min., kunnes väri on vaaleanruskea
- koristele tomusokerilla ja tuoreilla mansikoilla


Mansikka-Tuorejuustomousse

2,5 dl vispikermaa
200 g vanilja tuorejuustoa
4 tl sokeria
6-7 kpl tuoreita mansikoita
1 tl sitruunan menhua

- vispaa kerma vaahdoksi
- vispaa joukkoon tuorejuusto ja mausta seos sokerilla
- soseuta mansikat blenderillä ja vispaa lopuksi kermaseokseen
- koristele tuoreilla mansikoilla ja esim. sitruunamelissanlehdillä


4 kommenttia