Nyt on tasan vuosi tullut täyteen tällä blogilla, sitä juhlistettiin suklaakakulla. :)
Sokerittomalla tietenkin, koska tämä sokeriton tammikuu haaste on menossa.
Tähän kakkuun tarvitsee vain kolme raaka-ainetta, raakasuklaajauhetta,
taateleita ja kanamunia. Helppoa kuin mikä, alkuperäinen ohje on
Piti vähän soveltaa, koska raakakaakaojauhe olikin melkein loppu. Taikinaan
voi lisätä myös vaniljaa mausteeksi. Tähän kakkuun tuli:
12 kpl tuoreita taateleita
4 munaa
1 dl raakakaakaojauhetta
- poista taateleista kivet
- sekoita kaikki ainekset blenderissä
- laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halk. 18cm)
- voitele vuoan reunat öljyllä
- kaada taikina vuokaan ja paista, 200 astetta, noin 20 min.
Koristelin tämän kakun kookosmaidolla ja cashewpähkinöillä.
Tarvitset:
300 ml täysrasvaista kookosmaitoa
1 rkl hunajaa (juoksevaa)
2 tl raakakaakaojauhetta
(kaakaojauhetta voi laittaa enemmän,
alkuperäisessä ohjeessa 3 rkl)
- vispaa kookosmaito vaahdoksi
- lisää hunaja ja raakakaakaojauhe
- levitä vaahto jäähtyneen kakun päälle
- koristele rouhituilla cashewpähkinöillä
Vaahdosta saa sitä tummempaa ja kiinteämpää, mitä enemmän laittaa kaakao-
jauhetta. Meillä jauheet loppui kesken, siksi vaahdossa on niin hailakka väri.
Laitan seuraavaan postaukseen koostetta ja mietteitä blogin ensimmäisestä
vuodesta. Pysykäähän kuulolla! :)
Ei kommentteja