Sokeriton tammikuu haaste on otettu vastaan. :) Tekee hyvää vieroittaa itseään sokerista,
varsinkin näin joulun jälkeen. Hedelmiä aion kyllä syödä, että ihan niin totaalista vieroitusta
ei ole suunnitelmissa. Herkkuja rakastaville esim. marjaiset raakasuklaat ovat hyvä vaihtoehto,
nämä makeutin hunajalla.
Marjaraakasuklaa
(noin 20 kpl)
2 dl sulaa kaakaovoita
reilu 1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl hunajaa (juoksevaa)
1 tl vaniljaa (Urtekram luomu)
4 rkl marjoja (käytin mustikkaa ja mansikkaa)
pieni ripaus suolaa
- jos käytät pakastemarjoja, sulata ja valuta ne ensin talouspaperin päällä
- laita ainekset (paitsi marjat) blenderiin ja sekoita sileäksi massaksi
- jaa massa kahtia ja blendaa marjat sekaan
- maistele sopiva makeusaste
- kaada massa muotteihin ja anna jähmettyä hetki pakkasessa
- säilytä suklaat pakkasessa
Itse käytin silikonimuotteja, hätätapauksessa jääpälamuottikin käy. :)
Alkuperäinen ohje Syötävän hyvä-blogista.
Ei kommentteja