Omakotitalo asumisen ihanuus vai kamaluus?

Olen aina miettinyt, miten ihanaa on asua omassa talossa, omalla tontilla ja tärkeää on myös, että luonto on lähellä eikä naapuritkaan ole ihan etuovessa kiinni. Eilen siivotessa taloa ja leikatessa nurmikkoa yli 2000 neliön rinnetontilta paarmojen pörrätessä himokaasti iholla, mietin voisiko helpommallakin päästä? 


Ennen nurmikonleikkuuta haravoin nurmikon kaikista kävyistä puhtaaksi (haluamme jostakin syystä säilyttää tontillamme isoja kuusia ja mäntyjä) ja siivosin jonkun reippaan koiranulkoiluttajan lemmikin jättämiä jätöksiä nurmikolta (toisella puolella tietä olisi metsää mihin koiran voisi päästää vaihtoehtoisesti kakkimaan). Nurmikkoa leikatessa silmäilin samalla niitä satoja (noh ainakin kymmeniä) eri asioita mitkä odottavat tekemistä, koko ajan olisi kitkemistä, maalaamista ja jotain pientä korjaamista. Loputon suo siis.


Mietin, että miten helppoa olisi asua kerrostalossa, pieni söpö parveke yrttilaatikoineen ja amppelikukkineen ison puutarhan sijaan hoidettavana. Asunnon siivouskin olisi helpompaa, kun tilaa olisi vähemmän. Joku muu leikkaisi nurmikon, itse voisi keskittyä vaikka istumaan jossakin ihanassa kahvilassa sen aikaa. Plus monta monta muuta asiaa mihin ei itse tarvitsisi laittaa tikkua ristiin. Olenko nyt laittamassa kotiamme myyntiin ja selailenko täällä potentiaalisia vaihtoehtoja kerrostalokodiksi?


En ole, enkä selaile. Illalla, kun kaikki työt oli tehty ja lämpiävän puusaunan tuoksu sekä lintujen laulu täytti puutarhan, unohtui kaikki miinuspuolet. Tämä on itselleni oikea tapa asua ja elää, ainakin tällä hetkellä. Ja mitä ihmettä sillä kaikella vapaa-ajalla tekisi mitä jäisi, jos ei olisi tätä kaikkea touhua ja tekemistä. Onko siellä omakotitalo asumisen kannattajia vai asutteko mielummin kerros- tai rivitalossa?

-Outi-

Ps. Tällaiset puolivillit ratkaisut helpottavat kummasti puutarhan hoitoa :)

9 kommenttia

 1. Kyllä mieluumin asun omakotitalossa ja vielä mieluumin maalla! Kerrostalo voisi olla kaupunkikoti ja väliaikainen, mutta ahdistun siitä rajallisuudesta ja naapureista ;)
  ja todellakin, mitä sitä tekisi vapaa-ajallaan jos ei pihaa laittaisi tai paikkoja fixaisi...nimim. tänäkesänä jo 20 L maalia sutineena ja vieläkin ois....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, ahdistusta täälläkin pukkaa, jos ei ole tilaa ympärillä. :D Sä oot ahkerasti sutinut, meidän pitäisi sutia myös ainakin terassilaudoitukset. Kivaa viikkoa Satu! <3

   Poista
 2. Me asutaan paritalossa ja kovasti haaveillaan omakotitalosta. Juuri miehelle jälleen muistuttelin että se aita on vieläkin maalaamatta ja terassi odottaa uutta petsiä. Saamattomuus vaan iskee toisinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo me ollaan mietitty koko kesä terassien petsausta...vieläkin se on tekemättä. :D Ja ne aidatkin vaatisi maalia myös täällä, ehkä ensi kesänä sitten. Ihanaa viikkoa sinne. <3

   Poista
  2. Minulla alkoi jo epätoivo iskeä tuon maalaamisen ja petsaamisen kanssa ja meinasin ihan tosissani jo miehelleni vetää kevyet hermarit, että taasko nää hommat jää hitto soikoon.
   No mutta mikä ihme noissa ihmisissä on, että pitää niitä koiria paskottaa toisten pihoille. Meidän tienpätkällä asuu mies jolla on kaksi lintukoiraa ja niin se vain aina antaa niiden kakkia toisten pihalle vaikka metsä alkaa ihan muutaman metrin päästä eikä kyse olisi etteikö se kävisi niiden kanssa ulkona vaan todella pitkiä lenkkiä tekee koiriensa kanssa.

   Poista
  3. Ai niin, blogissani on kiva arvonta menossa ;)

   Poista
  4. Ne on just sellaisia hommia mitä tulee lykättyä mappi ööhön.. :D Tuo koirien kakka-asia on kyllä rasittava, voihan sitä sattua joskus vahinko, mutta kun toistamiseen on läjä samassa paikassa, niin vanhinko se ei enää silloin ole. :/ Pitääpä tulla kurkkaamaan sun arvontaa. :)

   Poista
 3. Haluaisin asua molemmissa, mutta lasten ja eläinten takia omakotitalo on nyt yes ja se oma rauha. Jos ei olisi miestä, joka tekee kaikki puutarha hommat, niin asuisin kerrostalossa. ;) ihanaa viikkoa ja ihana postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sulla on hyvin asiat, jos mies hoitaa puutarhan. :D Meillä myös nuo koirat on yksi syy, että omakotitalo on tällä hetkellä se paras vaihtoehto. Kiitos Tiia ja ihanaa viikkoa! <3

   Poista