Maidon alkulähteillä

Tervetuloa modernille maitotilalle! Pääsin osana Farmari 2017 yhteistyötä vierailemaan Koskenojan tilalla Jalasjärvellä. Itse maaseudulla kasvaneena lehmät ja navetat ovat tuttuja, mutta täytyy sanoa, että huima harppaus on menty kehityksessä eteenpäin parsinavetta ajoista. Tällä tilalla lehmät saavat liikkua vapaasti ja navetta on tilava ja valoisa. Näillä lemmuilla on ihailtavan hyvät oltavat.

Etelä-Pohjanmaalla miehet hoitavat lypsyhommat, näin kertoi tilan emäntä Liisa Vuorela. Lypsyrenkejä tilalla on neljä: Jorma, Simo, Harri ja Jaakko. Rengit tuntuivat olevan kovin suosittuja, lypsylle oli jatkuvasti jonoa. Lieneekö syynä lypsyrobottien tarjoama makupala lypsyn jälkeen. 

Liisa kertoi meille maitotilan arjesta, oli mielenkiintoista kuulla, miten tarkkaan jokainen toiminto tilalla on mietitty. Navetan parsilla on "Liisan luokka", minkä suurista ikkunoista pääsee seuraamaan navetan elämää. Kaikesta huomasi, miten omistautunut tilan emäntä on työlleen, harrastuksenaan Liisa tekee arvokasta kuluttajatyötä suomalaisen ruoan puolestapuhujana. 


Luokkahuoneessa on taulu, mistä löytyy tietoa tilan tämän hetkisestä tilanteesta.
Jonotusta lypsyrengille.


Kukkuu!


Linnunrata-lemmu on aikamoinen kaunotar, vai mitä?Koskenojan tilalla on Farmarin aikana 14.-17.6.2017 avoimet ovet, suosittelen lämpimästi tutustumaan moderniin maidontuotantoon. Muina aikoinakin on mahdollista päästä tutustumaan tilaan, kunhan vierailusta sopii etukäteen.

Nähdäänkö me muuten Farmarissa? Itseäni siellä erityisesti kiinnostavat eläimet, lähiruoka ja sisustukseen liittyvät asiat.


Kiitos Liisalle mukavasta vierailusta!

Terveiset Linnunrata-lemmulle ja tietysti muille myös. :)

-Outi-

Muiden SObloggaajien postauksia aiheesta:

Tiina/Siskonpaneelisoppaa

Pirita/A la Pirita

Mika/Voita ja Suolaa

4 kommenttia

 1. Ihana postaus :D ♥

  http://pinja-sofia.cloudaccess.host

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hienosta tilasta on kiva postata. :) Kiva kun piipahdit ja kommentoit. <3

   Poista
 2. Hyvä postaus ☺ Tietoa maidon juojille, maidon alkulähteestä ☺
  Taitaapa yksi lapsenlapistani olla tilalla tyäharjoittelussa.
  Kivaa tiistaita Sinulle Outi ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. <3 Ai onko? Ihana harjoittelupaikka, positiivinen meininki. Varmasti riittää paljon tekemistä. :) Iloa viikkoon sinne!

   Poista