Tunnustus ja 5 vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle


Sain Blogger Recognition Award-tunnustuksen blogiini neljältä ihanalta bloggaajalta:

Arjen Helmiä-blogista Krisseltä

Mansikkatilan mailla-blogista Tainalta

Mansikoita ja vaahtokarkkeja-blogista Maikulta

Tuula's life-blogista Tuulalta

Kiitos paljon kaikille teille, tunnustus tuntuu oikein mukavalta. <3

Saatesanat:

1. Kirjoita postaus tunnuksesta logoineen
2. Mainitse ja linkitä blogi, mistä sait tunnustuksen
3. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
4. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
5. Nimeä 10 bloggaajaa tunnustuksen saajaksi

Blogini aloitus:

Lumikallio-blogini sai alkunsa tammikuulla 2015, olin pitkään seurannut blogeja, ja oman blogin perustaminen oli pyörinyt mielessä jonkin aikaa. Lifestyleblogi tuntui luonnollisesta valinnalta, koska en halunnut aihealueiden olevan liian rajattuja. Blogini on hyvin itseni näköinen, kaikki aiheet mistä postaan kiinnostavat minua aidosti, ja voin seistä niiden takana. Parasta bloggaamisessa on vastavuoroisuus, tätä kautta olenkin saanut tutustua moniin ihaniin ihmisiin. Omaa kehitystä on myös hauska seurata, sekä kirjoittamisessa että kuvaamisessa.

Tässä linkissä mietteitä ja koostetta bloggaamisesta ensimmäisen vuoden jälkeen, paljon on samoja ajatuksia edelleenkin.

5 vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle:

1. Ole oma itsesi: Löydä oma tyylisi ja tuo persoonasi mukaan blogiin. Aitous kannattaa aina, mielestäni välillä sekoitetaan aitous ja avoimuus. Aitous ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun pitää kertoa koko elämäsi blogissa. Sinä itse päätät omassa kanavassasi, että mihin vedät rajat.

2. Visuaalisuus: Blogipohja on hyvä olla selkeä, sekä teksti helposti luettavaa. Hyvät kuvat ovat myös tärkeä osa bloggaamista. Hyväksi kirjoittajaksi oppii lukemalla ja kirjoittamalla. Hyväksi kuvaajaksi oppii kuvaamalla paljon ja tutustumalla oman kameran tekniikkaan. Bloggaamisen avulla molemmat taidot kehittyvät ajan myötä.

3. Johdonmukaisuus: Postauksien lukeminen on miellyttävämpää, jos teksti soljuu eteenpäin johdonmukaisesti. Myös kuvissa tietynlainen johdonmukaisuus on tärkeää. Johdonmukaisuutta on hyvä miettiä postauksia tehdessä, näin blogissa saa helpommin punaisen langan säilytettyä. Lifestylebloggaajana tämä onkin välillä todella haastavaa. ;)

4. Säännöllisyys: Bloggaamisen säännöllisyys on myös tärkeää, oli se sitten kerran viikossa tai viisi kertaa viikossa. Itselle sopiva bloggaustahti löytyy varmasti, kun on jonkin aikaa blogannut. Itse bloggaan keskimäärin kolme kertaa viikossa.

5. Vastavuoroisuus: Tämä on mielestäni tärkeää. Ole kohtelias, vastaa kommentteihin ja vieraile joskus muidenkin blogeissa. Samat käyttäytymissäännöt pätevät blogimaailmassa, kuin muutenkin elämässä. Lukijat, muut bloggaajat ja saadut kommentit kannustavat eteenpäin bloggaamisessa.

Sitten blogeihin joille haluan tunnustuksen antaa, päädyin antamaan tunnustuksen kaikille SObloggaajille ja kaikille 40+bloggaajille, jotka eivät ole sitä vielä saaneet. Kaikki te olette tunnustuksen ansainneet, ja olen iloinen, että saan olla osana näitä yhteisöjä. :)


5 kommenttia

 1. Monta tunnustusta! Onnea ja kiitos!
  Hyviä vinkkejä annat, allekirjoitan nuo. Näitä vinkkejä on kiva pohtia ja kiva lukea!
  Iloa ja valoa viikkoosi, Outi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja hyviä vinkkejä oli sinullakin. Näitä vinkkejä on ollut kiva lukea blogeista, ja samalla miettiä omaa bloggaustyyliä. Kivaa viikkoa myös sinne Tuula. <3

   Poista
 2. Tämä olikin jäänyt multa väliin! Oli kiva lukea sun taustoista.:) Taisin löytää sut alkukesästä tai keväällä, ja täytyy sanoa, että olin ihan alkumetreiltä vaikuttunut blogisi tyylistä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Taina. <3 Blogin pitäminen on kyllä hauskaa ja oiva tapa itsensä kehittämiseen monessa suhteessa. Ihanaa viikonloppua! <3

   Poista