Currylihapata

Päätin tänään kokeilla facebookista 
(Soppa365 sivustolta) löytämääni ohjetta. 
Currylihapata oli helppo tehdä ja noissa 
padoissa on se hyvä puoli, että ne valmistuvat
itsekseen uunissa. Pidän tosi paljon intialaisesta 
ja erityisesti nepalilaisesta ruoasta.
Tähän pataan kaipasin enemmän 
tulisuutta, seuraavaksi lisään siihen
 hiukan tuoretta chiliä.
Padan kaveriksi laitoimme riisiä ja
tein naanleipää.

Currylihapata

600-700g  naudanpaistia
3 porkkanaa
1 keltasipuli
6  murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl currytahnaa
0,5 tl jauhettua korianteria
3 rkl öljyä
400 g paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
ripaus sokeria
0,5 tl rouhittua mustapippuria
3 dl vettä
1 prk kookoskermaa

1. Siisti paisti ja leikkaa kookkaiksi kuutioiksi.
Ruskista kuutiot kuumalla pannulla öljyssä pienissä erissä.
Kumoa lihat isoon pataan.
Paista öljyssä porkkanat, sipulit, inkivääri, currytahna ja korianteri 
kunnes sipuli on kuullottunut ja porkkana saanut hiukan väriä.
Lisää seos pataan.

2. Lisää pataan paseerattu tomaatti, suola, sokeri,
 mustapippuri ja vesi.
Nosta pata uuniin 150 asteeseen ja anna muhia 1,5-2h.
Lisää lopuksi kookoskerma. Nosta lämpötila 225 asteeseen
ja anna olla uunissa vielä n. 0,5h.



Ei kommentteja