Täällä on herkuteltu tänään, tämä kakku sopii hyvin jouluiseenkin kahvipöytään.
Tein syntymäpäiväni kunniaksi suklaakakun luumutäytteellä. Suklaata ei
säästelty, sitä laitettiin taikinaan ja päälle koristeeksi. :)
Jouluinen suklaakakku
130 g Da Capo suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,25 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
täyte:
1 dl vispikermaa
100 g mascarpone tuorejuustoa
n. 100 g luumumarmeladia
n. 1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
koristeluun:
n. 100 g suklaata
hieman tomusokeria
- voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat
(halk. 18 cm), laita leivinpaperi pohjalle
- paloittele suklaapalat pienemmiksi ja lisää ne
sulatettuun rasvaan, sekoita kunnes suklaa on sulanut
- vaahdota munat ja sokeri
- sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne sekoittaen
vaahtoon
- sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt suklaaseos
- paista 175-asteisessa uunissa n. 45 min
- vispaa kerma vaahdoksi, lisää sitten sokerit, tuore-
juusto ja lopuksi marmeladi joukkoon, sekoita vatkaimella
tasaiseksi
- lisää täyte jäähtyneeseen kakkuun ja koristele
suklaapaloilla ja tomusokerilla
säästelty, sitä laitettiin taikinaan ja päälle koristeeksi. :)
Jouluinen suklaakakku
130 g Da Capo suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,25 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
täyte:
1 dl vispikermaa
100 g mascarpone tuorejuustoa
n. 100 g luumumarmeladia
n. 1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
koristeluun:
n. 100 g suklaata
hieman tomusokeria
- voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat
(halk. 18 cm), laita leivinpaperi pohjalle
- paloittele suklaapalat pienemmiksi ja lisää ne
sulatettuun rasvaan, sekoita kunnes suklaa on sulanut
- vaahdota munat ja sokeri
- sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne sekoittaen
vaahtoon
- sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt suklaaseos
- paista 175-asteisessa uunissa n. 45 min
- vispaa kerma vaahdoksi, lisää sitten sokerit, tuore-
juusto ja lopuksi marmeladi joukkoon, sekoita vatkaimella
tasaiseksi
- lisää täyte jäähtyneeseen kakkuun ja koristele
suklaapaloilla ja tomusokerilla
Ei kommentteja