Gluteenittomat pikamunkit

Valkoinen vappu, se on kulkaas totta, halusimme tai emme. Muistan, että joskus oli tapana kaivaa sandaalit (tai no ainakin kevyet tennarit) vapuksi, nyt kumisaappaat taitaa olla kova sana. No viis siitä, sillehän me emme mitään voi, nautitaan kuitenkin pitkästä viikonlopusta.

Vappumunkit kuuluvat vappuun, tässä teille gluteenittomia sellaisia, ohje löytyy postauksen lopusta. Voi olla, että kokeilen seuraavalla kerralla laittaa taikinaan vähän sitruunarahkaa, se voisi tuoda täyteläisyyttä makuun. Uskon kuitenkin, että nämä munkit katoavat aika äkkiä parempiin suihin ilman rahkaakin.

-Outi-



Sitruunaiset pikamunkit

(gluteeniton,
laktoositon)

2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1,25 dl täysrasvaista maitoa (laktoositon)
1 muna
sitruunamehua

- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää joukkoon maito ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi
- purista joukkoon hieman sitruunamehua
- kuumenna öljy kattilassa noin 180 asteiseksi
- valuta taikinaa noin ruokalusikallinen öljyyn paistumaan, käännä välillä
- paista munkit kullanruskeiksi
- sokeroi munkit lämpimänä
- taikinasta tulee munkkeja noin 12 kpl

Hyvää vappua!

Facebookissa pystyt helposti seuraamaan blogin uusimpia päivityksiä.

13 kommenttia

  1. Miksi sitruunamehua pitää laittaa? Se on uusi mulle munkeissa, siksi kysyn. Kiitos tästä bloggauksesta, muistutus ja tsemppaus tästä ! Rakastan munkkeja mutta ajan priorisoin helposti muuhun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos inspiroiduit. :) Puristin hiukan mehua tuoreesta sitruunasta taikinaan. Näiden tekemiseen ei muuten kauaa aikaa kulu. :) Mukavaa vappua! <3

      Poista
    2. Hahaa luinpa kysymyksen huonosti...siis miksi? Laitan sitruunamehua makua antamaan, se tuo raikasta makua munkkeihin. :)

      Poista
    3. Noniin. Nyt on näitä munkkeja kulhollinen :) ja wapputehtävät tehty siis. Hyviä tuli, tein ilman sitruunaa kun ei sitä sattunut olemaan, lisäsin aavistuksen suolaa sekä hieman enemmän sokeria taikinaan. Ja hyviä tuli! Ja hyvä että taikina ei ollut isompi, tämä määrä riittänee hyvin, isompi määrä olisi jo mennyt vararavinnoksi...vaikka aluksi ihmettelin pientä taikinamäärää, ne turposi aika reippaasti kattilassa. Mitä teit tuolle öljylle joka jää kattilaan..?

      Poista
    4. Ja mukavaa wappua myös sinne! Ja kiitos vastauksesta, pitänee joskus kokeilla lisätä jotain mausteita, nyt en muistanut edes kardemummaa. Mukavan nopeasti valmistuivat, epähuomiossa ostin hiivaa kaappiin ja varasin aikaa kohottamiselle, mutta eipä tarvinnutkaan ^^.

      Poista
    5. Voi kun kiva kuulla, että innostuit leipomaan. :) Eikö tosiaan näytä pieneltä se taikina. Mutta kyllä se siitä vähän turpoaa sekoittaessa ja munkit sitten paistaessa. Taikinaanhan sopisi varmasti hyvin kardemummakin.

      Paistorasvan laitoin jäähtyneenä takaisin pulloon ja sekajätteeseen. Pienen määrän rasvaa voi imeyttää sanomalehteen ja laittaa biojätteeseen tai kaataa kompostiin. Mutta tuota oli sen verran paljon, että en alkanut imeytellä sitä.

      Makoisaa vappua siis sinne! <3

      Poista
  2. Kiitos kaunis ja paljon iloa vappuun sinullekin. <3

    VastaaPoista
  3. Ois munkintekoa tiedossa kunhan kotiudun töistä. Itse olen lisännyt taikinaan inkivääriä, sitruunamehua ja sitruunan kuoriraastetta.
    Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkivääriä en olekkaan ikinä maistanut munkeissa, varmasti mielenkiintoinen maku tulee siitä. :) Hyvää vappua Satu! <3

      Poista
  4. Noita gluteenittomia munkkeja vielä joskus teen vaikka en täksi vapuksi. Kiitos ohjeesta!
    Iloista Wappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain, nämä pikamunkit tekaisee nopeasti vaikka iltakahville. :) Hyvää toukokuuta Tuula. <3

      Poista
  5. Ihana Vappu, simat ja sokerihumalat😂 Testaamaan joskus tuota ohjetta. Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testailla, kätevä ja maukas ohje. :) Vappuna tosiaan tulee aina herkuteltua oikein kunnolla, kuuluu asiaan. :D Hyvää toukokuuta Katja. <3

      Poista