Laskiaispullat (gluteenittomat, hiivattomat)


Nyt löytyi sellainen ohje, että innostuin leipomaan pullataikinaa itse. Tämä taikina on 
gluteeniton, hiivaton ja makeutettu ksylitolilla (alkuperäinen ohje on myös vegaaninen).
Ohjeen löysin Vanelja-blogista. Pullan kruunaa itse tehty mantelimassa. Nämä oli tosi 
helppoja tehdä, suosittelen kokeilemaan, jos peruspullataikinan teko ei nappaa ja haluat 
välttää valkoista sokeria, valkoisia jauhoja ja hiivaa. 

Laskiaispullat 
(ilman hiivaa ja gluteenia)

2 munaa
0,5 dl koivusokeria (ksylitolia)
1 dl kookoskermavaahtoa
1,5 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumkuitujauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl ceylon-kanelia

voiteluun:

2 rkl vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa

- vatkaa kylmä kookosmaito (täysrasvainen) vaahtomaiseksi
- vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- sekoita kuivat aineet keskenään
- yhdistä kookosvaahto ja kuivat aineet muna sokerivaahtoon, 
sekoita varovasti
- pyörittele taikinasta pienehköjä pullia, laita pullat uunipellille
leivinpaperin päälle, voitele pullat (valmiita pullia tulee noin 6 kpl)
- paista 175 asteessa, noin 25-30 min.

mantelimassa:

2 dl jauhettuja manteleita
4 rkl hunajaa
0,5 tl aito vaniljajauhetta

- sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi
- pyörittele massasta tanko ja rullaa kelmun sisään
- anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti
- leikkaa mantelimassasta noin sentin paksuisia 
kiekkoja laskiaispullien täytteeksi

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty kookoskermavaahtoa pullien täytteenä, 
mutta en saanut sitä vispattua niin kiinteäksi vaahdoksi, että olisin saanut pursotettua. 
Käytin laktoositonta vispikermaa, minkä maustoin hunajalla ja aito vaniljajauheella.


Ei kommentteja