5 vinkkiä parempaan oloon

Kokosin teille tähän postaukseen 5 vinkkiä parempaan oloon, kaikki pohjautuu omiin ajatuksiin ja kokemuksiin. Vinkkejä hyvään oloon löytyy todella paljon, ja siitä onkin kehkeytynyt aikamoinen bisnes. Itse en usko, että onneen ja hyvään oloon on mitään oikotietä, tasapaino ja kohtuus on tärkeää. Ihan kaikkeen ei kannata lähteä myöskään mukaan, omaa järkeä käyttämällä, esim. terveellisen ruokavalion noudattaminen ei ole vaikeaa.

Kuulutan aina kultaisen keskitien perään, ääripäät ei mielestäni ole koskaan hyväksi. Omaa kehoa kuuntelemalla ja pienillä valinnoilla on iso merkitys. Mikä sopii minulle, ei välttämättä sovi sinulle. Kokeilemalla ja miettimällä eri vaihtoehtoja, löytyy paras ratkaisu jokaiselle.

5 vinkkiä parempaan oloon:

1. Luonto

Kaikki blogiani seuraavat ovat varmasti huomanneet, että luonto on minulle tärkeä paikka. Instagram tililläni se näkyy myös selkeästi. :) Se on voimaannuttava paikka minulle, nautin kulkea pelloilla ja metsissä kameran ja koirien kanssa. Tarvitsen välillä aikaa olla yksin, luonnossa ajatukset selkiytyvät ja monesti siellä asioille tulee oikeat mittasuhteet. Joku asia ei välttämättä olekkaan niin valtava, miltä joskus voi tuntua. Tämä ei ole vain omaa tuntemusta, aiheesta löytyy lukuisia mielenkiintoisia tutkimuksia ja artikkeleita, tässä linkki pariin artikkeliin: Kun aamu alkaa täällä, päivästä tulee varmasti parempi.

Aamukahvit voi joskus juoda myös luonnossa, auringonnousua ihaillen.

 Illalla pieni happihyppely tekee hyvää, nukuttaakin paremmin, samalla voi vaikka kuvata jotain kaunista.

2. Ravinto

Sanon selvennykseksi vielä, että en ole ravintoterapeutti tai muuten alan ammattilainen, kaikki perustuu omiin kokemuksiin ja tuntemuksiin. Paljolti myös siihen, että mielestäni asioista ei kannata tai tarvitse tehdä liian monimutkaisia. Olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja lukenut myös terveellisestä ruokavaliosta paljon artikkeleita, suodattimen kanssa tosin. Kaikkea ei aina kannata uskoa, mitä joku sanoo tai kirjoittaa, kannattaa kyseenalaistaa ja muodostaa oma mielipide asiasta.

Meillä suositaan paljon luomua ja lähiruokaa, miksi? Siksi, että siten tiedämme mistä ruoka tulee ja on turhaa syödä lisä- ja torjunta-aineita, koska on muitakin vaihtoehtoja. Pidän yksinkertaisuudesta myös ruokavaliossa, ei tarvitse olla mitään ihmeellisen erikoisia lounaita tai päivällisiä. Tavallista puhdasta, yksinkertaista ruokaa on helppo tehdä, monesti sellaisessa ruuassa tulee parhaiten hyvien raaka-aineiden maut esiin. Huolehtii vain, että syö tasaisin väliajoin ja huolehtii myös siitä, että lautasella on oikeassa suhteessa kaikkea. Tasapaino on kaikki kaikessa, ei ole väliä vaikka joskus herkuttelee, jos kuitenkin yleensä syö terveellisesti.

Olen todennut, että itselleni sopii parhaiten ruokavalio, missä vältetään sokeria ja vehnää. Se ei tarkoita sitä, että en koskaan syö niitä, tasapainoilen koko ajan sokerinhimon kanssa. Siksi olenkin todella kiinnostunut helpoista terveellisistä ohjeista, millä saa makeanhimon taltutettua. Inspiraatiota tällaisten herkkujen tekemiseen olen saanut mm. Vanelja-blogista. Upeita yksinkertaisia ohjeita ja visuaalista nautintoa.

Terveellisten herkkujen ei tarvitse olla tylsiä tai vaikeita tehdä.

Maistuisiko jälkiruoaksi?

Viikonlopun herkuttelujen jälkeen on hyvä joskus puhdistaa kehoa.

3.Liike

Mielestäni ihmisen on hyvä pysyä liikkeessä, tarkoitan tällä, niin kropan kuin mielen liikettä. Liikkuminen on tärkeää ja se ei ole varmasti kenellekkään epäselvää. Tässäkin asiassa kuulutan kultaista keskitietä, ajattelen liikunnan terveyden ja nautinnon kautta. En niinkään, että kuinka litteän vatsan saan, kun teen tätä ja tätä. Olen tullut siihen aikaan elämässä, että se ei ole ehkä maailman tärkein asia, liikunta tuottaa hyvää oloa ja sitä minä haluan. 

Jokaiselle varmasti löytyy joku liikunnan muoto, mistä nauttii ja mistä saa iloa. Itselleni ne ovat pyöräily, hiihto ja laskettelu. Lihaskuntoon pitää muistaa myös kiinnittää huomiota, pidän oman kehon painolla harjoittelemisesta. Tästä asiasta joudun aina muistuttelemaan itseäni, että pienet tärkeät harjoitukset ei unohtuisi. Tässä linkit pariin hyvään blogiin, mistä olen itse saanut intoa kotijumppaan:Mielenliikkeestä sitten, pidän itseni kehittämisestä ja uusien asioiden opettelusta. Tykkään, että saan haastaa itseäni ja pidän myös analyyttisistä keskusteluista, joissa asiat perustuvat faktoihin ja tutkimuksiin. Ihanaa, jos joku kyseenalaistaa omia mielipiteitäni ja ajatuksiani. Mielestäni ihmisen tulisi kehittää itseään koko elämänsä ajan, se pitää mielen virkeänä. Uuden oppiminen tuottaa myös valtavasti mielihyvää, oli sen aihe mikä hyvänsä, harrastus, opiskelu, vapaaehtoistyö tms. Tällä hetkellä itselläni mm. opiskelu, valokuvaamisen harjoittelu ja lukeminen pitävät mielen virkeänä. Mitä mielenliikkeeseen liittyviä ajatuksia teillä on?

On helpompi liikkua, kun tekee juuri sitä mistä nauttii.

4. Positiivisuus

Uskon positiivisen elämänasenteen voimaan. En tarkoita tällä mitään höpötyksiä elämän ainaisesta ihanuudesta..positiivisuus tarkoittaa mielestäni aivan jotain muuta. Aina ei ole ihanaa ja kivaa, elämä on joskus kurjaa ja arki on todella haastavaa. Elämä ei vain ole tasapuolista kaikille, lähtökohdat saattavat olla kovinkin erilaisia. Kaikkien pitää välillä saada näyttää jollekkin ne huonotkin hetket ja jakaa huonot kokemukset jonkun kanssa, se on tärkeää.

Mitä sitten tarkoitan positiivisella elämänasenteella? Tarkoitan sillä sitä, miten suhtaudut elämään isommassa mittakaavassa. Miten suhtaudut muutoksiin, esim. uusiin haastaviin tilanteisiin, mitä elämässä ei voi välttää. Tulee kaikenlaisia vaikeitakin hetkiä ja pitää miettiä, miten selviän eteenpäin, miten nousen täältä taas. Tässä kohtaa positiivinen elämänasenne ja omat valinnat vaikuttavat paljon, negatiivisuudella vedät itsesi vain alemmaksi. Positiivisella asenteella voi saada uusia mahdollisuuksia ja se voi avata myös uusia ovia. Tästäkin asiasta on monenlaisia tutkimuksia ja artikkeleita, mutta en laita tähän nyt linkkejä vaan totean, että kaikki lähtee omasta asenteesta. 

Joskus on hyvä miettiä omaa asennettaan.

5. Uni

Ilman kunnon unta ei mistään tule mitään. Oikeastaan kaikki edellä mainitut kohdat vaikuttavat hyvään uneen, ympäri käydään ja yhteen tullaan. On tietysti myös paljon sairauksia ja muita asioita, mitkä vaikuttavat unen laatuun tai unettomuuteen, mutta niihin pitää sitten hakea asiantuntijoiden ja lääkäreiden apua, koska uni on kaikki kaikessa. 

Itse tykkään nukkua pitkät yöunet ja olen pyrkinyt jättämään puhelimen pois yöpöydältä, se oikeasti rauhoittaa, kun ei ole kiusausta kurkata, että mitäs siellä somessa nyt tapahtuu. Kaikki kohdat 1-4 (luonnossa liikkuminen, liike, ravinto, positiivisuus) vaikuttavat mielialaan ja kun ne kaikki yrittää pitää tasapainossa, on helpompi nukahtaa.

 Luonnossa on paljon kauneutta, kun vain muistaa katsoa ympärilleen.

Kesän jälkeen tulee aina syksy, otetaan siitä kaikki ilo irti.

Terveisin Outi

14 kommenttia

 1. Hei, mä juuri töissä olen tutkinut luonnon terveysvaikutuksia ja heti törmään niihin myös blogissasi. Mukavaa loppuviikkoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä sattuma. :D Aiheesta on kiva kirjoittaa, kun voi seistä 100% sen takana. Samoin iloa viikonloppuun..kääk, oikeasti huomenna on tosiaan jo perjantai. :D <3

   Poista
 2. Juurikin näin ajattelen itsekkin ja näin pyrin elämään :) Tällä hetkellä ärsytystä tuo lisäravinteet, mutkun mutkun, jos niillä saisikin koipea luutumaan ja nilkkaan joustoa.. On tullut vedettyä vaik mitä kuureja. Heti, kun koipi on siinä kunnossa, että pääsen kävelemään niin yhtää nappulaa, kuutiota, kapselia en kurkustani nappaa alas. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nilkkako sulla on operoitu? Voi että, se on ollut jo kauan sulla paketissa..ei kaikki lisäravinteet mun mielestä pahasta ole. Mutta turhia ei kannata syödä. Mulla ainakin on jotain tiettyjä, mitä syön säännöllisesti ja jotain kuurina. Toivotaan nyt, että sun jalka tulee kuntoon! Kivaa viikonloppua!<3

   Poista
  2. Joulukuun lopussa tipahdin hevosen selästä. Säären luiden alaosat meni suurenergisesti nilkasta avomurtumana pirstalaiseksi. On kuulemma ihmiskehon vaikeimpia murtumia. Marraskuun loppuun vielä odotellaan, että mahtaisko ultraääni käynnistää luutumisen ja jos sen jälkeen ei ala mitään näkymään, niin sääri luudutetaan reisiluusta otetulla palalla. Nilkassa on niin paljon rautaa ja kudostuhoa, että ei meinaa olla tarpeeksi ainesosia luutumiseen. Kipsin sain onneksi jo pääsiäisenä pois, mutta kepit on pysynyt matkassa koko ajan ja jalalle saan varata vain puolet painosta. Mitään särkyjä tai kipuja ei ole ollut missään vaiheessa, niin olotila ei tunnu sietämättömältä ja pystyn tekemäänkin jotakin. Tämä reilu yhdeksän kuukautta on mennyt hurjan nopeasti! Vitjat mikä tunne sit varmaan on, kun joskus pääseen ihan oikeasti taas kävelemään. :D Mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
  3. Voi jestas mikä matka, se on kysynyt jo kärsivällisyyttä. Toivotaan parasta ja peukut täälläkin pystyssä ultraäänen voimaan. Kyllä varmasti odotat jo kovasti, että saa normaalisti kävellä. Tsemppiä paljon!! <3

   Poista
 3. Fiksuja juttuja ja Oon ihan samaa mieltä Sun kanssa :) joskus on ihan parasta pään nollausta laittaa musiikki huutamaan korvissa ja lähteä hölkälle. Metsässä liikkuessa taas ei tulisi mieleenkään kuunnella musiikkia, paljon ihanampaa nauttia luonnosta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, että metsässä ei tulisi mieleenkään kuunnella musiikkia, harvoin kuuntelen pyöräillessäkään. Jumpatessa tai sisällä kuntopyöräillessä musiikki on kyllä hyvä boostin antaja.:D Kiva kun piipahdit.<3

   Poista
 4. Hyvin kirjoitettu kauniiden kuvien kera! Luonto on itselleni myös hyvin tärkeä, onneksi on nuo koirat, jotak myös rakastavat metsässä kuljeskelua, on pakko lähteä huonommallakin kelillä ja tulee lähdettyä joka päivä! Positiivisesta asenteesta kirjoittelin juuri itsekin, olen täysin samaa mieltä, asenteella on väliä, monessakin asiassa. Ja samaa mieltä olen myös tuosta mielen ja ajatusten virkeänä pitämisestä. Juuri tässä mietiskelen, että mitä sitä voisi opiskella, mikä oikeasti kiinnostaisi, työhyvinvointi olisi lähellä sydäntä tällä hetkellä. Mä kaipaan opiskelun tuomaa haastetta ja uutta tietoa ja uusia ajatuksia, vaikka jokaisen opiskelun päättyessä olen vakaasti päättänyt, että ei kiitos enempää... Tällainen puolen vuoden vuoden tauko näyttää kuotenkin riittävän ajatusten kääntämiseen 😊

  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä itsekkin on tullut vannottua, että opiskelut on nyt tässä. Niin sitä vain taas ollaan uutta oppimassa. :D Hyvä niin, olen innoissani. Koirat ovat kyllä yksi syy omaan luontoyhteyteen, aina on joku kamu seuraksi ja iloinen sellainen. :D Kiva kun piipahdit, pitääpä tulla lukaisemaan sun positiivisuus postaus. <3

   Poista
 5. Toimivat vinkit hyvään oloon ja todella upeiden kuvien kera ☺
  Kivaa viikonloppua Sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja kiva kun käyt lukemassa ja kommentoit, arvostan sitä todella. Mukavaa viikonloppua! <3

   Poista
 6. Ihana postaus! Monet asiat allekirjoitan. Tuo luonto on itselleni aivan liian "vieras". Sieltä täytyisi lähteä rauhaa hektiseen elämään hakemaan ehdottomasti.

  Kiitos vielä eilisestä vierailusta blogissani ja kommentistasi, löysin sen avulla tieni tänne :) tulen uudelleenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja suosittelen kyllä lämpimästi luontoon menoa, nykyään kun on niin hektistä arjessa, niin luonnossa kiireet unohtuu. Tule uudelleen, minäkin tuun käymään. Nähdään! <3

   Poista