Aitoa hyggeilyä


Juhannus meni hyvin perinteisesti saunoen, herkutellen ja luonnossa liikkuen.  Rentoutuen, trendikkäästi hyggeillen! Ääh olen yrittänyt välttää tuota sanaa viimeiseen saakka, saan allergiareaktion, kun jotain sanaa viljellään oikein kovasti. 

Kun tanskalaiset polttavat kynttilöitä, liikkuvat luonnossa, ottavat rennosti ystävien kanssa ja tekevät jotain kiirettömästi, sitä kutsutaan hyggeilyksi. Aika epeleitä nuo tanskalaiset, kaikkea ne keksivätkin. Polttaa nyt kynttilöitä ja rentoutua ystävien kanssa, liikkua vielä luonnossakin kiireettömästi. Voi kunpa me suomalaiset olisimme keksineet jotain vastaavaa itse! Vai onko tanskalaisten trendikäs hyggeily ollut suomalaisille itsestäänselvyys jo vuosikymmenten ajan?

Olen ottanut nykyään hyvin rennosti hyggeillen tämän bloggaamisenkin. Bloggaaminen on itselleni rakas harrastus, mielestäni harrastuksen pääasiallinen tarkoitus on tuottaa iloa. Jos tuntuu, että ei ole mitään aihetta blogata, niin jätän suosiolla postauksen teon väliin. Olen hyvin fiilisihminen, se näkyy myös blogin postauksissa, jos pitää alkaa väkisin miettimään aihetta ja kuvaamaan, niin siitä ei tule mitään. 

Toisaalla liputetaan ammattimaisen bloggaamisen puolesta ja netti tulvii neuvoja sisällöntuottamiseen ja kuvaamiseen. Toisaalla huudetaan aitouden perään ja kritisoidaan liian ammattimaisia blogeja. Mitä tuolla aitoudella oikeastaan tarkoitetaan? Tarkoittaako se sitä, että blogin postaukset pitäisivät sisällään kaiken arjen murheista pursuaviin pyykkikoreihin? Tarkoittaako se sitä, että ammattimaisesti bloggaava ei voi olla aito? Mikä on sinun mielestä aito blogi? 

Muistetaan hyggeillä aidosti arkenakin!

-Outi-

4 kommenttia

 1. Minusta aito blogi on sellainen, että lukija saa tunteen siitä, että vähän tuntisi kirjoittajaa. Se onko blogi ammattimainen vai ei, on toisarvoista.
  Rentoa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvin sanottu, ja olen samaa mieltä, että bloggaajan persoona pitää tulla esiin lukijalle. On mielenkiintoista seurata keskusteluja aiheesta, eikä mun mielestä ne sulje pois toisiaan (siis aitous ja ammattimaisuus). :) Rentoa viikkoa myös sinne! <3

   Poista
 2. Sellainen on aito blogi, jossa bloggaaja on rehellinen itselleen ja omalle tyylilleen, useasti blogi muuttuu sisällöltään toiseksi kun bloggaaja yrittää kalastella lukijoita muulla tavoin kuin omana itsenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oma tyyli on tärkeä ja siitä kiinni pitäminen. Toki mielenkiinnon kohteet voi vaihdella pitkään blogatessa ja se heijastuu myös blogiin. :) Kivaahan se on, että blogia joku lukeekin, mutta jos tarkoitus on vain saada lukijoita hinnalla millä hyvänsä, niin se paistaa ikävästi läpi. Iloa viikkoon Nelli ja kiva, kun piipahdit blogissani. <3

   Poista